Keltisch zeezout - Sole - LEV&Healthy
Supplementen
Annekie Kiers
Supplementen
04/30/2024
2 min
0

Keltisch zeezout toevoegen aan je dagelijkse routine: hoe maak je zelf Sole?

04/30/2024
2 min
0

Het drinken van Keltisch zeezout is een goede gewoonte, iets wat je dagelijks zou mogen toevoegen aan jouw routines. Maar vooral ook op moment dat je veel vocht verliest, zoals bij warm weer, na een saunabezoek, bij intensieve workouts, of zelfs tijdens ziekteperiodes met diarree of overgeven. Gelukkig is het maken van je eigen Sole van Keltisch zout heel makkelijk! Deze natuurlijke bron van mineralen kan gemakkelijk thuis worden bereid. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dat doet.

Is Keltisch zeezout drinken gezond?

Zout is een essentieel mineraal voor onze gezondheid, omdat het verschillende lichaamsprocessen ondersteunt, zoals het reguleren van vocht, het functioneren van zenuwen en het ontspannen van spieren. Toch horen we tegenwoordig vooral de negatieve kant van zout, dat het de bloeddruk doet stijgen en dat je er niet te veel van binnen moet krijgen. Laat dat nu het geval zijn met het ‘gewone’ keukenzout, waar met name natrium inzit, dat het vocht uit ons lichaam onttrekt. Het Keltische zeezout zit boordevol met meer dan 92 mineralen die we juist wél nodig hebben, denk onder andere aan: magnesium, zink, calcium en kalium. Deze mineralen zorgen er juist voor dat ons lichaam gevoed wordt!

Hoeveel Keltisch zeezout kun je nemen?

Van het Keltische zeezout mag je dagelijks zo'n 6 gram binnenkrijgen. En geloof ons: daar kom je absoluut niet gauw aan! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de zoutinname vanuit voeding zo veel mogelijk te beperken, dat is namelijk degene die we juist niet nodig hebben. Je kunt het Keltisch zeezout op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld door er mee te koken, te strooien op een eitje of door een klein snufje in het water te doen. Voor in het water is het handig om sole te maken!

Wat is Sole?

Sole is een eeuwenoud drankje dat wordt gemaakt door Keltisch zeezout op te lossen in water. Het was vroeger gebruikelijke onder de Kelten om zout water te drinken, en "Sole" is dan ook afgeleid van het oud Keltische woord voor zon.

Zelf Sole maken van Keltisch zeezout

Ingrediënten:

  • 250 gram Keltisch zeezout van Breizh Import
  • 1 liter zuiver water

Benodigdheden:

  • Een glazen pot of fles met een goed afsluitbare deksel.
  • Een eetlepel

Instructies:

  1. Zorg ervoor dat de glazen pot of fles schoon en goed afgespoeld is.
  2. Doe een flinke eetlepel Keltisch zeezout in de glazen pot of fles en voeg vervolgens het water toe. Roer of schud het mengsel goed totdat het zout volledig is opgelost.
  3. Sluit de glazen pot of fles goed af met de deksel en plaats deze op een plek waar hij niet in direct zonlicht staat.
  4. Schud de pot of fles altijd even voordat je het gaat gebruiken, zodat het zout wat onderin is gaan liggen, weer oplost. Schenk vervolgens als een soort ranja, een klein scheutje van het zoute water in een glas en vul deze vervolgens met water. Het water mag niet zout smaken, alleen wat zachter, anders zit er te veel zout in.
  5. Drink dagelijks 3 keer 3 grote glazen met Keltisch zeezout.
  6. Daarnaast kun je Sole gebruiken als gezonde vervanging voor gewoon zout in diverse gerechten, zoals soepen, sauzen, salades en stoofschotels.

Tip! Gebruik de Sole als een sportdrank. Neem voor het sporten een goede eetlepel van het zoute water, doe de work-out en neem na het sporten wederom een grote eetlepel. Je zult merken dat je minder spierpijn hebt!

Geniet van je zelfgemaakte Keltische zeezout Sole en de heerlijke smaak en voordelen die het aan je gerechten geeft!

Reacties
Categorieën